Forum korttelin vitriineissä on esillä 20.1-1.3. 2020 osia Mari Hokkasen Set & Setting -valokuvasarjasta. Sarjan kuvat ovat kierrätetyistä materiaaleista rakennettuja installaatioita ja lavastettuja omakuvia.

Surrealistiset kuvat käsittelevät vak via aiheita, mutta naivistinen visuaalisuus jättää tilaa myös humoristiselle tulkinnalle. Kuvat antavat tarinalle lähtötilanteen, joka lähemmin tarkasteltuna paljastaa useita mahdollisia tulkintoja kuvien tapahtumista. Tarinoiden sytykkeenä on käytetty ympäröivän maailman tapahtumia ja henkilökohtaista muistoa,tunnetta ja mielipidettä. Tyypillistä sarjan kuville on päähenkilön kasvottomuus. Anonymiteetti, joka kuvaan luodaan kasvojen puuttumisen avulla auttaa kuvan päähenkilön etäännyttämisessä, katsoja ei pääse varmistamaan kuvan tunnetilaa päähenkilön kasvoilta, vaan hänen täytyy käyttää toisenlaisia reittejä tunteen/tilan tulkitsemiseen.

Näyttely on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla vuosien 2013-2016 aikana. Valokuvakeskus Perissä näyttely oli esillä maaliskuussa 2016.

Mari Hokkanen on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen kuvalliset tarinansa ovat näyteltyjä kohtauksia ja kierrätetyistä materiaaleista rakennettuja installaatioita joita dominoi vahvasti väri.

Mari Hokkanen on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla mm. Skotlannissa, Virossa, Saksassa, Portugalissa ja Espanjassa.

www.marihokkanen.com

Valokuvakeskus Perin jäsenten teoksia on esitelty toukokuusta 2018 alkaen Forum Korttelin vitriineissä noin kuuden viikon mittaisissa näyttelyissä. Peri @ Forum Korttelin näyttelyt järjestetään yhteistyössä Artturi Elovirta Innovationsin ja Forum Korttelin kanssa.